A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Павленківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Тиждень безпеки в ДНЗ "Сонечко"

Дата: 16.05.2018 13:42
Кількість переглядів: 893

 

 

З В І Т

про проведення  «Тижня безпеки дитини» в дошкільному навчальному закладі

Павленківському НВК: ЗОШ І-ІІІст – ДНЗ Лебединської районної ради

         На виконання наказу Павленківського НВК: ЗОШ І-ІІІст. - ДНЗ    від «11» 05.2018р. № 95 -ОД «Про проведення «Тижня безпеки дитини»  з  «11»  по «17» 05.2018р. проведено Тиждень безпеки дитини.

         Головне завдання дошкільного навчального закладу виховувати дитину, від слова "ховати", ховати від усього, що може загрожувати здоров’ю малюка. Навчально-виховна робота з дітьми дошкільного віку спрямована на підготовку їх до зустрічі з різними складними, а іноді й небезпечними життєвими ситуаціями та вироблення в них елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях. Це відображено у Базовому компоненті дошкільної освіти України, який має на меті забезпечення достатнього рівня психофізичного розвитку та необхідної компетенції дитини для безпечного перебування у навколишньому середовищі.

       Метою проведення  Тижня безпеки дитини є поліпшення якості освітньої роботи з питань особистої безпеки та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля ; вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій; удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників з формування у дітей дошкільного віку ціннісного ставлення до власного життя і здоров’я; пропаганди здорового способу життя серед дітей та їх батьків. Під час підготовки до Тижня безпеки дитини проведено ряд заходів:

- перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ДНЗ;

- перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльностіі, правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

- оформлено куточки «Обережно електроприлади», «Пожежа», «небезпечні ігри», « Дорожній рух», «Отруйні рослини»;

- підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Безпека життєдіяльності дитини»;

- перевірено та поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті ;

- підготовлено та роздано під підпис пам’ятки для батьків на тему «Дії під час виникнення пожежі»

- підібрані ігри, заняття, бесіди,

              Важливим етапом роботи цивільного захисту в дошкільному навчальному закладі є «безпека дитини». Робота з безпеки життєдіяльності планується згідно Базового компоненту, Базової програми розвитку дітей дошкільного віку «Я у Світі» за такими розділами:

-  «Дитина у природному довкіллі»;

-  «Дитина і вулиця»;

-  «Дитина в соціумі».

В цих розділах містяться такі питання: безпека в побуті, на спортивних та ігрових майданчиках, під час перебування в групі, пожежна безпека,   електротравматизм, безпека під час грози, повені, інших стихійних лих, безпека праці, особиста гігієна та здоровий спосіб життя.

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:

Виставка дитячих робіт «Небезпека поруч»;

перегляди тематичних мультфільмів з правил поводження з вогнем, електроприладами, на дорозі;

тематичне заняття «Неслухняні сірники», «Безпека нашої оселі», «Моя безпека», «Небезпечні іграшки».

бесіди: «Пожежна безпека в громадських місцях, «Як діяти в надзвичайних ситуаціях», «Служби порятунку».

          Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи: заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, свята та розваги, конкурси, бесіди (індивідуальні, та колективні), екскурсії, читання художньої літератури з використанням українського фольклору, самостійно-художня діяльність, психогімнастика, пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій та їх розв’язання.

Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки.

У дошкільному навчальному закладі створено систему організації безпеки життєдіяльності дітей та цивільного захисту, яка оптимально доповнила загальний процес. Одне із провідних завдань системи – навчити дітей та власне і чуже життя та здоров’я, впевнено почуватися у будь-яких ситуаціях і приходити на допомогу іншим.

 «15»05.2018 р. об 10 годині проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників ДНЗ на випадок надзвичайної ситуації. За результатами проведеної навчальної евакуації зроблено висновок про необхідність додаткового відпрацювання своєчасного інформування про надзвичайну ситуацію та порядок  і послідовність дій під час евакуації.

На завершення «Тижня безпеки дитини» вихованцями ДНЗ підготовлено розвагу  за тематикою безпеки дитини.

Вихователь ДНЗ                                                         О.М. Павленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора